Helexpo logo white
Search
Close this search box.

Με επιτυχία στέφθηκε η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της έκθεσης Forward Green – Ο νέος εκθεσιακός θεσμός αποτυπώνει το παρόν και το μέλλον της κυκλικής οικονομίας

Ο “τροχός της κυκλικής οικονομίας” γύρισε πιο γρήγορα στην 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8-10 Ιουνίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Η πρώτη διοργάνωση της Forward Green στέφθηκε με επιτυχία αποτελώντας ένα πρωτοποριακό εκθεσιακό εγχείρημα ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς είναι μία από τις ελάχιστες εκθέσεις αυτού του αντικειμένου με επαγγελματική και επιχειρηματική κατεύθυνση.

Το μοντέλο “επαναχρησιμοποιώ-επισκευάζω-ανανεώνω-ανακυκλώνω”, που συμπυκνώνει όλη τη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας, ήταν το κεντρικό μήνυμα της Forward Green και το “απόσταγμα” του Forum για την Κυκλική Οικονομία και των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων.

Η Forward Green φιλοξένησε συνολικά 138 εκθέτες, 107 άμεσους από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία και 31 έμμεσους από Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία Ιταλία, Κίνα, Πορτογαλία και Φινλανδία. Παράλληλα, υποδέχθηκε 60 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από Βουλγαρία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Ρουμανία, Κύπρο, Πορτογαλία και Πολωνία.

Μεγάλη ήταν η δυναμική της Βουλγαρίας, η οποία ήταν η Τιμώμενη Χώρα της Forward Green και συμμετείχε με 32 επιχειρήσεις, αλλά και με πολλούς θεσμικούς εκπροσώπους της και στελέχη επιχειρήσεων στα πάνελ του Forum για την Κυκλική Οικονομία.

Το επιχειρηματικό στίγμα της έκθεσης αποτυπώθηκε στις περισσότερες από 270 επιχειρηματικές συναντήσεις συνεργασίας (Β2Β), που διοργανώθηκαν από τη ΔΕΘ-HELEXPO και το Enterprise Europe Network Hellas του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 54 ελληνικών και 43 ξένων επιχειρήσεων από χώρες όπως

Βουλγαρία, Ρουμανία, Γερμανία, Κύπρο και Πολωνία. Ακόμη πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις έγιναν και στα σταντ των εκθετών.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν όλες οι θεματικές του Forum για την Κυκλική Οικονομία (που μεταδόθηκε και μέσω live streaming), με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Improvetech και το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με Χορηγό τη MOTOR OIL και Υποστηρικτές το ΕΒΕΑ και τον ΕΟΤ.

Πλούσιες ήταν και οι δράσεις του 2oυ Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Thess Clean-Thess Green, ενώ πολλές και με θέματα που κάλυψαν όλα τα πεδία της κυκλικής οικονομίας ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο Open Stage της Forward Green.

Στην Forward Green και η τέχνη είχε την τιμητική της, καθώς πραγματοποιήθηκε η CIRCULART, μια εικαστική πρόταση, όπου πέντε πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς παρουσίασαν τα έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Η CIRCULART υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Gallery Lola Nikolaou, ενώ την επιμέλειά της είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Art-Thessaloniki International Fair, κ. Παντελής Τσάτσης.

Επίσης, οι επισκέπτες είδαν από κοντά και τα 61 έργα που επελέγησαν από τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ με θέμα «Οι νέοι ζωγραφίζουν το μέλλον», υπό την οργανωτική ευθύνη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO.

Στο πλαίσιο της Forward Green υπογράφτηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου, στα γραφεία της ΔΕΘ-HELEXPO, σύμβαση “Παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη του Κλιματικού Συμβολαίου Πόλης (Climate City Contact) στο Δήμο Τρικκαίων”, προκειμένου να υποστηριχθεί η ένταξη της πόλης των Τρικάλων στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ”, κ. Αθανάσιο Κουλουτμπάνη και τον Ιδρυτή και Managing Director της “MELLON LABS EE”, κ. Κυριάκο Τσιτουρίδη παρουσία του Προέδρου της ΔΕΘ HELEXPO, κ. Τάσου Τζήκα.

Η ΔΕΘ-HELEXPO με την ολοκλήρωση της νέας εκθεσιακής της πρωτοβουλίας, Forward Green, ευχαριστεί τους εκθέτες, τους επισκέπτες, τους συνεργάτες και όλους τους φορείς, οι οποίοι στήριξαν το καινούργιο εγχείρημα και δίνει ραντεβού μαζί τους στην Forward Green του 2024.

favicon-Forward Green Expo

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην

Forward Green Expo!